Expositie in de kunstkelder

Tentoonstelling

Tentoonstelling in de kunstkelder. Met werken van Heleni Greeve, Soley Omarsdottir en Irma Holt/Bekkers.

Heleni Greeve (1953). Haar werk munt uit door kwetsbaarheid en is de expressie van haar innerlijke - ook spirituele - belevingen die zij in een intens, rijk kleurenpalet tot onderwerp van haar schilderijen maakt. Deze kwetsbaarheid, diepte en lichtheid vindt men ook in haar gedichten. Ze gaf 3 bundels uit in eigen beheer met gedichten en schilderijen. Het schilderen is een zoektocht naar de ultieme expressie van kleuren, maar tevens zijn haar schilderijen en gedichten een weergave van haar spirituele ontwikkelingsweg. Ervaringen die niet op zichzelf staan, maar vaak in een serie worden geschilderd. Haar werk munt uit in symboliek van teder licht. Zij communiceert gevoelens met de kijker door beeldtaal. Doorleefde kleuren en vlakken die de beleving overtuigend maken. Een thema/gedicht vormt het uitgangspunt van het kleurgebruik. De opzet is fragiel. Van daaruit verdiepen de kleuren zich en wordt het thema verder uitgewerkt. Heleni werkt met de bijzondere gouacheverf Lascaux Resonance. De trillings- en geurcomponenten die aan de kleuren van de verf zijn toegevoegd ondersteunen en beïnvloeden op een positieve manier het menselijke energieveld. Het is verf met kleuren die levensimpulsen geven, een verf met toekomstperspectief. (zie www.heleni-greeve.nl)

Soley Omarsdottir is een IJslandse kunstenares, die haar wortels diep in de Hollandse klei heeft geslagen en dat zie je in de schilderijen terug. De wadden en de kust zijn voor haar een eindeloze inspiratiebron voor haar werk in acryl en paletmes. IJsland zit voor altijd in haar vezels en soms komen de kleuren van het land van vuur en ijs tot uiting in haar werk, maar Nederland is haar thuis en zij is met de jaren meer gedempte kleuren gaan gebruiken en op zoek gegaan naar de eenvoud in kleur en vorm. Een zilte herinnering aan tijden die rust geven in alle hectiek van de huidige tijd.

Nadat zij jaren als autodidact had gewerkt is zij op de HKU toch geschoold geraakt in het werken in beeld. Daarnaast is zij geregistreerd beeldend therapeute die kunst een diepere betekenis wil geven door het in te zetten als therapeutisch middel voor de ander. Het werken met je creatieve brein, helpt je ook verder in het leven op allerlei vlakken. (zie www.soleyarts.nl)

Irma Holt-Bekkers: De sieraden zijn gemaakt van verschillende materialen waaronder zilver. De kralenkettingen zijn voorzien van magneetsluitingen. Bij de kettingen die gemaakt zijn van rubber en nespressocups, staat ‘recycling’ centraal. De tassen zijn gemaakt van leer, soms van kunstleer en soms ook van een combinatie van beide materialen. De meeste tassen zijn afgewerkt met rubber van fietsbanden die zo een tweede leven krijgen. Ook hier dus weer hergebruik. De ontwerpen zijn uniek, de modellen worden echter vaker gebruikt, maar de kleurencombinaties zijn eveneens uniek. Het is ook mogelijk om een tas in opdracht te laten maken. (zie www.irmaholt.nl'

Wanneer?

Vanaf Vrijdag 21 april 2017 tot Zaterdag 20 mei 2017

Dag Van Tot
Dinsdag 14:00 16:30
Woensdag 10:00 12:30
Donderdag 14:00 16:30
Vrijdag 14:00 16:30
Zaterdag 10:00 12:30

* GESLOTEN: 27 april, Koningsdag.

Contactgegevens

Kunstkelder

Brinkstraat
3881 BT Putten
www.kunstinputten.nl T 0341 352 908

Brinkstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
3881 BT, Putten