Expositie in de kunstkelder

Tentoonstelling

Tentoonstelling in de kunstkelder

Louis de Bakker (Tilburg 1949). In de jaren 70 nam hij lessen aan het Duvelhok in Tilburg. Bij Henri Ubink en Werner Moonen volgde hij modeltekenen. Daarna volgde hij de autonome richting aan de Kunstacademie St. Joost te Breda. Het belangrijkste uitgangspunt voor hem blijft de mens in zijn omgeving. Hij verbeeldt mens en dier vanuit verschillende invalshoeken, van realistische naar romantische taferelen. Zijn stillevens en modelstudies getuigen van drang naar vormanalyse en experiment in compositie en kleur. Door de jaren heen manifesteerde hij zich ook als cartoonist en illustrator. Op dit gebied kreeg hij talrijke opdrachten. In 2013 maakte hij de overstap naar het digitaal tekenen. Enthousiast stortte hij zich op deze nieuwe, inspirerende uitdaging.

 

Marlies van der Klugt (1953). Zij gaf 32 jaar les in beeldende vorming aan het Voortgezet Onderwijs, tijdens en na haar opleiding MO-handvaardigheid. Nu werkt ze in eigen atelier, voornamelijk in klei die haar inspireert tot het maken van decoratieve en functionele voorwerpen, zoals schalen, potten, vazen. Omdat muziek maken haar grootste hobby is, is zij gaan experimenteren met holle vormen van klei die klank voort kunnen brengen. Zo maakt zij hoog en laag klinkende ocarina’s en andere kleifluiten, in bolvormen en in de vorm van vogels of andere dieren. Deze fluiten kunnen een toonomvang hebben van ruim een octaaf. Bij de beelden vormt het abstraheren van mens en dier haar belangrijkste uitgangspunt.

 

Aart Duijser (1937-2016). Hij kwam uit een tijd en een milieu waarin een loopbaan als kunstenaar niet voor de hand lag. Dus studeerde hij rechten en koos voor een carrière als jurist. Maar daarnaast hield hij enorm van ambachtelijk werk, het geduldig en gestaag ontwerpen, bouwen en schaven aan een creatie. Hij had daar ook de juiste meditatieve instelling voor. Zo werkte hij graag in de tuin, was een goede klusser en hield hij enorm van beeldhouwen en tekenen. Erg trots was hij niet op zijn creaties, het proces van maken gaf hem de meeste voldoening. Noch in zijn carrière, noch in zijn hobby's was hij ambitieus, hij probeerde slechts goed te doen wat er gedaan moest worden. Zijn werk is het resultaat van een vredige overgave aan het moment.

 

Henk van Essen (1930) is zo'n kleine twintig jaar geleden begonnen met het bewerken van stenen, die hem altijd al erg boeiden. Na diverse cursussen gevolgd te hebben om de verschillende technieken onder de knie te krijgen, heeft hij hoofdzakeliijk gewerkt in open atelier groepen. Het is telkens weer een uitdaging om aan een nieuwe steen te beginnen. Maar het laten ontstaan van een bepaalde, meestal abstracte, vorm geeft hem, ondanks het vele werk met de nodige ups en downs, veel voldoening.

Marion Buijink (1958) begon met schilderen vanuit een drang om kleuren, materialen, media en technieken te gebruiken op grotere oppervlakken. Zij werkte met “altered books”-technieken en mixed media op papier. De mooiste creaties ontstonden met kant, jute, roest en karton. Zij heeft zich met vallen en opstaan, veel proberen, luisteren en workshops volgen, ontwikkeld tot waar zij nu staat. Een boeiend proces wat blijft vragen naar meer en van waaruit zij zich slecht kan losrukken. Zij is van geometrisch ‘veilig’ werken met gebruik van veel rechte lijnen, gegroeid naar loslaten en het werk te laten ontstaan. Zij werkt met lichte sprankelende kleurencombinaties aan een geheel dat via verschillende stadia, lagen en verbindingen harmonisch samenkomt.

Wanneer?

Vanaf Vrijdag 10 maart 2017 tot Zaterdag 8 april 2017

Dag Van Tot
Dinsdag 14:00 16:30
Woensdag 10:00 12:30
Donderdag 14:00 16:30
Vrijdag 14:00 16:30
Zaterdag 10:00 12:30

Contactgegevens

Kunstkelder

Brinkstraat
3881 BT Putten
www.kunstinputten.nl T 0341 352 908

Brinkstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
3881 BT, Putten