"Putten is een dorp met een verhaal. Ik luister graag tijdens mijn wandeling naar een van de gidsen"

Op meerdere plekken in het centrum (en daarbuiten) zijn herinneringen te vinden die ons mee terug nemen in de tijd. Met de Historische dorpswandeling van het Puttens Historisch Genootschap kan je kennis maken met deze bijzondere plekken.  Je kunt de route op eigen gelegenheid wandelen, aan de hand van de brochure die verkrijgbaar is bij VVV Putten. Ook is het mogelijk om de route samen met een gids van het Puttens Historisch Genootschap te lopen, zodat er bijvoorbeeld de mogelijkheid is om vragen te stellen

Met de ‘dansende bomen’ behoort het Speulder- en Sprielderbos tot de oudste en mooiste bossen van Nederland.  Glanzende sparren, knoestige, groen bemoste eiken, varens en halfvergane stammen zorgen voor een bijzondere sfeer. In dit gebied zijn diverse insecten, vogels en vlinders aanwezig. Ook een ontmoeting met een hert, zwijn of das is hier mogelijk. Op diverse punten in het bos starten gemarkeerde “paaltjes” wandelingen.

 

Een andere mogelijkheid voor een wandelroute zijn de klompenpaden, rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en llandgoederen. In de gemeente Putten zijn  4 klompenpaden; het Norderpad, het Oldenallerpad, Hoeverveldpad en het Huinerpad. Deze zijn verkrijgbaar bij VVV Putten à €.1,50. 


 

     'Rust, kleinschaligheid  en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen over de geschiedenis'