Wandelen komt onze neus NIET uit!

Op facebook en instagram vragen we regelmatig aan onze volgers wat hun favoriete wandeling is. Aan de hand van deze reacties heb ik de 3 meeste genoemde voor jullie op een rijtje gezet. Hier zit ook mijn eigen favoriete wandeling tussen!

Wandelen langs oude grafheuvels
Dit is gelijk mijn favoriet. De Putterboswandeling. Waarom? Binnen enkele minuten ben je vanuit het centrum in het Putterbos. Je geniet er van de rust, natuur en stilte. Wat wil je nog meer? Het bos is erg afwisselend qua soorten bomen en ook de hond is hier van harte welkom om lekker door de bossen te banjeren.

Het Putterbos is zo'n 100 hectare groot en er zijn meerdere grafheuvels te vinden. Meer informatie over deze wandeling? Klik hier

Het best bewaarde geheim van Putten
Een veel genoemde plek op onze social media kanalen is Landgoed Schovenhorst. Dit landgoed is ontstaan in 1848. Mr. J.H. Schober liet van heinde en verre zaden komen om te onderzoeken of ze op de heide van Putten wilde groeien. En dat is goed gelukt. Met een wandeling door de bomentuinen waan je je in alle continenten van de wereld.

  • Bostoren Schovenhorst

Eeuwenoude bomen
Via een smal pad wat tussen allerlei oude bomen door kronkelt kom je in één van de 5 bomentuinen. Je vindt er bomen die in ruim 170 jaar meer dan 40 meter hoog zijn gegroeid. Als je goed kijkt zie je ook de bostoren. Deze op een boom lijkende uitkijktoren heeft volgens onze volgers een verbluffend uitzicht en een verrassing op de top! Durf jij het aan? Meer info.

Familie wandeling
Hoewel Landgoed Groevenbeek officieel gemeente Ermelo is, gaan onze volgers en ik er graag wandelen! Het Groevenbeekpad is bij uitstek geschikt om te wandelen met kinderwagens, rolstoelen en voor mensen met een visuele handicap.

Je vindt er een theehuis waar je kunt genieten van een heerlijk kopje koffie. Naast dit theehuis kunnen kinderen heerlijk spelen in de speeltuin die voornamelijk bestaat uit een parcours over boomstammen. Een fijne plek voor een frisse neus!

Dit lijstje is natuurlijk geen volledig overzicht van alle wandelingen in en rondom Putten. Kijk voor een volledig overzicht hier.

Blog geschreven door: Mariëtte Schouten 26-01-2022

Gebruikte foto's: Beetje_natuurlijk (instagram), Diny_wassink_hobbyfotograaf_ (Instagram), lisbecomeless (instagram) en eigen archief