Woensdag is marktdag

Vrij zijn, wat is dat toch lekker. De een gaat het liefst er op uit, de ander blijft liever dichtbij huis. Als ik een week vrij ben, rommel ik graag in en bij huis. De invulling van zo’n week is vrij, maar een ding staat vast: ik heb eindelijk weer eens tijd om naar de markt op woensdag te gaan. ​

 

Nostalgie

 Het liefst ga ik op tijd, zodat ik lang kan struinen tussen de kramen door. Als kind ging ik altijd samen met mijn moeder naar de markt en mocht ik altijd koekkruimels kopen. In mijn beleving is er niets veranderd aan de markt en is hij zeker zo groot als ik het als kind voorstelde.

  • woensdag_marktdag (4)
  • woensdag_marktdag (3)

Divers aanbod 

De bloemenkraam bij de kerk, de groente en viskramen, de stoffenkraam en natuurlijk de boekenkraam. Voor een ieder is er genoeg te zien en te beleven op deze markt. Zelf ga ik met een aantal goed gevulde tasjes groenten naar huis en natuurlijk mooie bloemen die ik zo op de vaas ga zetten. Van al dat struinen krijg ik honger en ik sluit mijn bezoek aan de markt af, dit keer niet met koekkruimels, maar met een heerlijke loempia

  • woensdag_marktdag (6)
  • woensdag_marktdag (8)
  • Markt

Even snel een rondje zit er voor ons niet in!

Voor mij is één rondje over de markt genoeg. Helemaal als ik samen met Mariëtte ga. Zij gaat heel vaak voordat ze gaat werken bij de VVV een rondje over de markt en kent daardoor veel marktverkopers. Even snel over de markt is er dan niet bij want kletsen kunnen die marktverkopers maar Mariëtte ook zeker goed ;) 

Mocht je de tijd hebben dan vind je het centrum op loopafstand. Een centrum waar ook voor ieder wat wils is.

 

  • woensdag_marktdag (7)
  • woensdag_marktdag (5)

De mode liefhebbers komen aan hun trekken in dit modedorp. Leuke hippe dames, heren en kinderkleding in veel verschillende winkels. Verder zijn er nog tal van kleinere winkels waar het goed toeven is of waar je een heerlijk ijsje of kopje koffie kunt drinken.

Oke, ik ben als geboren Puttenaar, bevooroordeeld, maar wie een dagje gezellig wil winkelen, kan zich hier prima een dag vermaken.

Blog geschreven door: Maarten Tromp op 29-05-2022