Expositie "Bijen" in Museum de Tien Malen

De tijdelijke expositie in het historisch museum De Tien Malen 2018 laat u kennismaken de bijencultuur.

- Weet u het verschil tussen een Honingbij, een Hommel, een alleen-gaande Bij of een look-a like Bij;
- Hoe lang leven bijenvolken, wat is hun taakverdeling en welke rol hebben ze in de natuur;
- Hoe komen de verschillende soorten honing tot stand;
- Hoe kun je je tuin bij-vriendelijk maken;
- Wist u dat bij de voortplanting van bijen ook kunstmatige inseminatie wordt toegepast;
- Bijen en hun rol in onze gezondheidszorg;
- Bijen kunnen dreigend op ons overkomen maar is de huidige handelwijze van de mens ook geen groot gevaar voor het voortbestaan voor de Bij……..
Collega’s van de Puttense Bijenvereniging, enkele imkers uit Ermelo en ondersteuning van de Nederlandse Bijenvereniging in Wageningen werkten mee aan deze prachtige, zeer informatieve expositie. Maar het wordt ook een levende expositie met veel gezoem, want er wordt in het museum een oude antieke observatiekast geplaatst met een verbinding naar buiten zodat bijen in en uit kunnen lopen en bezoekers kunnen kijken naar hun werk. Ook schenken we aandacht aan honingpotten uit de collectie van de familie Janssen uit Garderen. En zo is er nog veel, heel veel meer te zien, te lezen en te horen.
Thema van de Bijen expositie in ons Historisch Museum is: ‘Laat Bijen geen historie worden’ als u begrijpt wat we bedoelen …….

Het Historisch Museum De Tien Malen geeft een beeld weer van het steentijdperk tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het museum huisvest een grote collectie archeologische vondsten uit de oertijd zoals vuurstenen klingen, mesjes, schrappers en stenen bijlen. De geschiedenis van het dorp komt tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel. Een grote verzameling ambachtelijke - en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet.

Vervoer
Eigen parkeerterrein Ja
Huisdieren
Huisdieren Huisdieren niet toegestaan
MJK (Museumjaarkaart) 0.00
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

kinderen € 1,50, volwassenen € 3,00 museumjaarkaart: gratis

Vanaf Woensdag 4 april 2018 tot en met Woensdag 31 oktober 2018

Dag Van Tot
Woensdag 13:30 16:30
Donderdag 13:30 16:30
Vrijdag 13:30 16:30
Zaterdag 13:30 16:30

* In de maanden juli en augustus is de tentoonstelling ook op dinsdag tussen 13.30 uur en 16.30 uur te bezoeken.

Garderenseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3881 NC, Putten