Expositie in school Veenhuizerveld (Kunst in de kelder)

De tentoonstelling wordt op vrijdag 15 maart a.s. om 20.00 uur geopend. De kunstenaars zullen zelf een korte toelichting geven op hun werk. De tentoonstelling zal tot en met 13 april te zien zijn. Met werken van Emmy Boer-Wijnen, Annelies Middelkoop-Stolle en Weke Bos.

Emmy Boer-Wijnen (1951) volgde de opleiding schilderen aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet, waar ze in 1994 afstudeerde. Aan de Hogeschool Windesheim studeerde ze van 1997-2001 voor leraar tekenen. In 2010 behaalde ze daar haar eerstegraads bevoegdheid.
Ze verzorgde van 1977 tot 1990 illustraties (pentekeningen en aquarellen) voor het Reformatorisch Dagblad en het familieblad Terdege. Voor dit blad gaf ze ook workshops aquarelleren. Het geven van privélessen wekte haar interesse voor het onderwijs. Van 2001 tot 2016 was ze verbonden aan de Jac. Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn als docent tekenen/CKV. Zij werkt het liefst met aquarel en acryl op groot formaat. Momenteel richt ze zich bij voorkeur op het uitbeelden van bijbelse thema’s, in realistische symbolen. Ook beelden uit de natuur en de architectuur, met als elementen rust en ruimte, inspireren haar. Bomen keren regelmatig terug in haar werk. Ze werkt ook in opdracht.

Annelies Middelkoop-Stolle (Apeldoorn 1947) woont in Harderwijk. Zij tekent mandala’s voornamelijk met kleurpotlood op wit en soms op zwart papier, af en toe zoals b.v. Hundertwasser of nat-in-nat. De nat-in-nat werken worden later intuïtief uitgewerkt in kleurpotlood. Met kleurpotlood kun je heel subtiel kleur aanbrengen, laag over laag, van donker naar schaduw naar licht of omgekeerd waardoor je mooie gelijkmatige kleurovergangen kunt maken. Zij heeft in de loop der jaren veel verschillende manieren van mandalatekenen beoefend zoals b.v. de Chakra tekeningen, geometrisch, zoals Escher tekende, kristalmandala’s vanuit de Vedische numerologie, Roosvensters, Islamitische tegelpatronen, de getallen vanuit de Griekse filosofie, vanuit de Maya traditie, vanuit de energie zoals Kandinsky, meditatief vanuit de Hebreeuwse letters, intuïtief waarbij het kleurpotlood als het ware zijn eigen gang gaat. Daarnaast heeft zij zo’n 20 jaar lesgegeven in mandalatekenen. Exposities: 2009: Plantagekerk in Harderwijk, 2010: Boekhandel De Plantage in Harderwijk, 2014: Polikliniek St. Jansdal in Dronten, 2017: Wijkcentrum De Roef in Harderwijk.

Wekie Bos is van 1972 tot januari 2008 werkzaam geweest als docent Beeldende Vorming in Amersfoort. In 2005 is ze begonnen met de opleiding Keramiek aan de SBB, nu de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. Deze studie heeft ze afgerond in 2008. Daarna heeft ze nog de extra leerjaren glazuren en handvormen gevolgd en een master handvormen. Nu geeft ze cursussen keramiek aan huis. De combinatie van draaien en handvormen komt veel voor in haar werk. In het werk is gebruik gemaakt van engobe en/of sinterengobe en glazuur. Omdat ze thuis een elektrische oven heeft is het werk veelal oxyderend gestookt. De natuur in al haar facetten is uitgangspunt, deze inspiratiebron komt tot uiting in kleur en/of vorm. Met veel plezier volgt ze nog ieder jaar een werkweek draaien bij Joop Crompvoets in Swalmen.
 Kunst in de kelder verhuist tijdelijk naar School Veenhuizerveld i.v.m. een grootschalige
verbouwing van het gemeentehuis.      

Praktische informatie

Vanaf Vrijdag 15 maart 2019 tot en met Zaterdag 13 april 2019

Dag Van Tot
Dinsdag 14:00 16:30
Woensdag 10:00 12:30
Donderdag 14:00 16:30
Vrijdag 14:00 16:30
Zaterdag 10:00 12:30

Veenhuizerveldweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3881 RG, Putten