Nationale Herdenking op 4 mei in Putten===AFGELAST ===

Nationale Herdenking bij monument aan de Engweg. Op maandag 4 mei 2020 vindt de Nationale Herdenking in Putten plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg/Molenstraat.

Voorafgaand aan de herdenking is er een herdenkingsbijeenkomst in de gereformeerde kerk (Achterstraat 39). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door samenwerkende kerkgenootschappen in samenwerking met de gemeente. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. 

Stille tocht
Na de herdenkingsbijeenkomst start om 19.45 uur de stille tocht vanaf de gereformeerde kerk naar de Oude Algemene Begraafplaats. De weg naar de plaats van de plechtigheid wordt te voet en in volkomen stilzwijgen afgelegd. Belangstellenden mogen aansluiten bij deze stille tocht. Vlaggen en vaandels worden niet meegevoerd en er worden geen toespraken gehouden.

Herdenking
Van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur luiden de klokken van de kerken. Nadat Excelsior 2 coupletten van een koraal heeft gespeeld, volgen om 20.00 uur de 2 minuten van stilte en bezinning. Bij de plechtigheid geeft een trompetsignaal het begin en einde van de 2 minuten stilte aan.

Na de 2 minuten stilte legt burgemeester Lambooij samen met zijn echtgenote namens het gemeentebestuur een krans. Namens de Puttense scholen wordt ook een krans gelegd. Ook andere instanties leggen een krans/bloemstuk bij het monument. Zoals Stichting Oktober 44 en een delegatie van loopgroep De Samenloop die het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen ophaalt. De plechtigheid bij het monument eindigt met het spelen en zingen van het Wilhelmus.

Na afloop van de plechtigheid speelt Excelsior nog een aantal koralen. Omstanders kunnen dan bloemen bij het monument leggen.

Vlag halfstok
Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangen bij het monument en van alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok. Bij zonsondergang dienen alle vlaggen ingehaald te worden.

Praktische informatie

Maandag 4 mei 2020 Vanaf 19:45 tot en met 20:30