Open Quiltdag Putten

De Quiltdag is een initiatief van de Stoffenstudio en Quiltkelder in Putten. Voor quiltliefhebbers valt er deze dag veel te zien en te horen. Er worden prachtige quilts en werkstukken geƫxposeerd.

De Quiltdag is een initiatief van de Stoffenstudio en Quiltkelder in Putten. Voor quiltliefhebbers valt er deze dag veel te zien en te horen. Er worden prachtige quilts en werkstukken geëxposeerd die in het afgelopen seizoen gemaakt zijn. Er zijn de hele dag demonstraties in quilttechnieken.  Zo zal ambachtsvrouw Ilona het oude ambacht 'Staphorster Stipwerk' demonstreren.

Een kijkje nemen bij de stoffencollectie kan ook interessant zijn; op de Quiltdag zijn er speciale aanbiedingen op de stoffen. Hoewel patchwork en quilten al honderden jaren oud zijn, zijn er steeds weer duidelijk trends en nieuwe technieken waarneembaar . De Quiltdag geeft een goed beeld, er worden op deze dag veel mogelijkheden getoond, zodat quiltliefhebbers kunnen kiezen wat bij hen past. Dit geldt voor veel zaken, zoals de techniek, de werkmethode met de hand of machinaal, het thema, de stoffen- en kleurkeuze, enz.. Het nieuwe cursusprogramma speelt hierop in, voor elk wat wils, zowel voor beginners als voor ver gevorderden. Niet alleen het quilten maar ook het naaien van eigen kleding is weer volop in de belangstelling, de Stoffenstudio biedt daarom ook naailessen aan door een gediplomeerde docente ,voor beginners tot ver gevorderden.

Het docententeam is aanwezig voor vragen over het cursusprogramma in het nieuwe seizoen, vroegtijdig inschrijven is een pre vanwege de altijd grote belangstelling.

Praktische informatie

De workshop is gratis te bezoeken

Zaterdag 25 mei 2019 Vanaf 10:00 tot en met 16:00

Klaas Bosstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
3882 AM, Putten