Landgoed Schovenhorst

Het mooiste geheim van Putten. Alle bomen in Putten vertellen een verhaal, maar het zijn de bomen van Landgoed Schovenhorst die de mooiste verhalen vertellen. Het 170 jaar oude landgoed is beroemd om zijn vijf bomentuinen die in de 19e en 20e eeuw ontstonden als kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. Nu is het er fijn (ver)dwalen maar verschillende zorgvuldige geplande wandelingen helpen je de bomentuinen per thema te ontdekken.

Ook is er de mogelijkheid om op sleeptouw genomen te worden door een gids, die van alles kan vertellen over het landgoed. Maar uiteindelijk kan niemand de geheimen van het landgoed beter delen dan de bomen zelf. 
Zoals de trotse exemplaren in De Kleine Pinetum die pochen over hoe ze in 160 jaar maar liefst 40 meter groeiden, pluizige Japanse Levensbomen die mopperen over de overlast van boomklevers en Corsicaanse Dennen die schoorvoetend plaats maken voor tamme kastanjes.
Naast wandelingen biedt Landgoed Schovenhorst tal van andere activiteiten voor de hele familie; van themadagen tot workshops, kinderspeurtochten en theatervoorstellingen zowel binnen als  in de open lucht. 
Maar wat je ook doet: besluit ieder bezoekje met het beklimmen van de 40 meter hoge bostoren voor een weergaloos uitzicht op het mooiste geheim van Putten.

Ontdek het geheim van de historie van Putten in het museum De Tien Malen (www.detienmalen.nl) en laat je smakelijk verrassen bij Brasserie Schovenhorst.Praktische informatie

Recreatie
Natuurwandelingen (gids) Ja
Wandelroutes Ja
Overige sporten klimmen (toren)
Vervoer
Autovrij terrein Ja
Eigen parkeerterrein Ja
Parkeergelegenheid bussen Ja
Voor kinderen
Speeltuin Ja
Speelveld Ja
Zien, Doen & Beleven
Educatieve dienst Ja
Rondleidingen Ja
Productverkoop/museumshop Ja
Doelgroep
kinderen Ja
alternatief Ja
groepen Ja
zakelijk Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
gay Ja
lesbisch Ja
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Contactinfo zakelijk
E-mail info@schovenhorst.nl
Telefoon 0341 – 351207

* Het speelbos is in de vakantie en weekenden vrij toegankelijk. Door de weeks is het speelbos gereserveerd voor groepen die een arrangement op Schovenhorst geboekt hebben.