Polo & Country fair

In het weekend van 31 augustus en 1 september wordt er polo gespeeld in het prachtige natuurgebied tussen Nijkerk en Putten. Bij de Polo & Country Fair is er voor iedereen iets te doen. Naast de polowedstrijden is de Land Rover Experience aanwezig en er zijn pony-ritjes, een houten oefenpaard, roofvogels en een gezellige najaarsmarkt.

Polospelers zelf vinden het zelf niet zo belangrijk, maar spannend is het natuurlijk wel dat deze sport ook gespeeld wordt door de Britse prinsen William en Harry. De meeste mensen hebben dus ook wel de associatie van Engeland met polo, maar weinigen weten dat polo ook actief gespeeld wordt in Nederland. In de zomer wordt er ieder weekend in Nederland wel ergens een toernooi gespeeld en deze sport spreekt absoluut tot de verbeelding. Het is een balspel, een teamsport, het gaat snoeihard, de spelers nemen risico, het is een paardensport en het is enorm aantrekkelijk als kijksport.

Over de specifieke gewoonten en gang van zaken in de polowereld is veel te vertellen. Er zijn vaak spelers uit diverse landen zoals Argentinie en Zuid-Afrika. Mannen en vrouwen spelen in gemixte teams. Er wordt niet geslagen met de kopse kant van de stick (die mallet genoemd wordt), zoals bij croquet, maar met de zijkant. En er wordt van speelhelft gewisseld na ieder doelpunt. De paarden zijn speciaal gefokt en getrained en zijn klein en wendbaar. De spelers bouwen hun hele leven rond deze sport en het materiaal is volledig gericht op bescherming in een rugby-achtige sport die niet geschikt is voor watjes.

En het publiek heeft ook een taak. Iedereen heeft wel eens in een film een scene gezien waarbij de toeschouwers het veld op gaan om de pollen terug te trappen. Deze ‘treading-in’ is ook daadwerkelijk nodig om de volgende wedstrijd weer soepel te laten verlopen. Een Nederlandse speaker geeft uitleg bij de actie op het veld. De locatie is Stal Lozeman, het terrein is beide dagen open van 13:00-18:00.

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 31 augustus 2019 13:00 18:00