Wandelen op Landgoed Schovenhorst

Schovenhorst is beroemd om zijn bomentuinen. Deze zijn in de 19e en 20e eeuw ontstaan uit kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. Het landgoed omvat vijf bomentuinen ofwel arboreta: Kleine Pinetum (1852), Grote Pinetum (1901), Josinapark (1906), Arboretum (1938) en Driecontinentenbos (1967). Op het landgoed zijn drie themawandelingen uitgezet: bomentuinen, erfgoed en bos.

Schovenhorst is beroemd om zijn bomentuinen. Deze zijn in de 19e en 20e eeuw ontstaan uit kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. Het landgoed omvat vijf bomentuinen ofwel arboreta: Kleine Pinetum (1852), Grote Pinetum (1901), Josinapark (1906), Arboretum (1938) en Driecontinentenbos (1967).
Op het landgoed zijn drie themawandelingen uitgezet: bomentuinen, erfgoed en bos. De routes zijn beschreven in de folder en aangegeven met paaltjes met gekleurde plaatjes: groen voor de bomentuinen, rood voor cultuurhistorie en geel voor het bos.

Boek ook eens een rondleiding. Een gids neemt u mee door het bos en de bomentuinen en vertelt ondertussen van alles over het landgoed. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, kost 5 euro per persoon en is alleen op aanvraag. De groepsgrootte is minimaal 10 en maximaal 20 personen. Bij grotere groepen worden er meer gidsen in gezet.

U kan de drie routes wandelen aan de hand van de bewegwijzering. Brochures van de routes zijn te verkrijgen bij VVV Putten.


Praktische informatie

Prijs
Prijs 0.00
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Tocht/Route
Route typering Natuurroute
Route kenmerken geschikt voor Nordic Walking
Toelichting startpunt Landgoed Schovenhorst heeft naast mooie wandelroutes ook prachtige bomentuinen, een leuk speelbos, een 40-meter hoge bostoren en een gezellig horecapaviljoen.

* Landgoed Schovenhorst is vrij te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang.