Wandelen op Landgoed Schovenhorst

Schovenhorst is beroemd om zijn bomentuinen. Deze zijn in de 19e en 20e eeuw ontstaan uit kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. Het landgoed omvat vijf bomentuinen ofwel arboreta: Kleine Pinetum (1852), Grote Pinetum (1901), Josinapark (1906), Arboretum (1938) en Driecontinentenbos (1967). Op het landgoed zijn drie themawandelingen uitgezet: bomentuinen, erfgoed en bos.

Schovenhorst is beroemd om zijn bomentuinen. Deze zijn in de 19e en 20e eeuw ontstaan uit kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. Het landgoed omvat vijf bomentuinen ofwel arboreta: Kleine Pinetum (1852), Grote Pinetum (1901), Josinapark (1906), Arboretum (1938) en Driecontinentenbos (1967).
Op het landgoed zijn drie themawandelingen uitgezet: bomentuinen, erfgoed en bos. De routes zijn beschreven in de folder en aangegeven met paaltjes met gekleurde plaatjes: groen voor de bomentuinen, rood voor cultuurhistorie en geel voor het bos.

Boek ook eens een rondleiding. Een gids neemt u mee door het bos en de bomentuinen en vertelt ondertussen van alles over het landgoed. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, kost 5 euro per persoon en is alleen op aanvraag. De groepsgrootte is minimaal 10 en maximaal 20 personen. Bij grotere groepen worden er meer gidsen in gezet.

U kan de drie routes downloaden via de link bij contactgegevens:


Praktische informatie

Prijs
Prijs 0.00
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Tocht/Route
Route typering Natuurroute
Route kenmerken geschikt voor Nordic Walking
Toelichting startpunt Landgoed Schovenhorst heeft naast mooie wandelroutes ook prachtige bomentuinen, een leuk speelbos, een 40-meter hoge bostoren en een gezellig horecapaviljoen.

* Landgoed Schovenhorst is vrij te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang.