Honden los!

 

Putten kent diverse losloopgebieden: een stuk in het bos waar de hond niet aangelijnd hoeft te worden. Hoewel het losloopgebied in het Putterbos het grootst en bekends is, zijn er nog drie prachtige plekken die zeker net zo’n mooie wandeling opleveren.

PUTTERBOS

Het Putterbos is gelegen aan de oostkant van Putten, aan de rand van het Speulder- en Sprielderbos. Een mooi aaneengesloten bosgebied, waarvan één stuk is aangewezen als losloopgebied voor honden.

Je kunt je auto direct aan de rand van het losloopgebied parkeren, op een parkeerplaats van Staatsbosbeheer. Volg hiervoor de Prins Hendrikweg het bos in (zandweg) tot je niet verder mag.  Aan de linkerkant zie je een groot omheind speelveld en parkeerplaats. Vanuit hier loop je direct het losloopgebied in! Het losloopgebied strekt zich in noordelijke richting uit tot aan de Laak, bij stevig doorstappen doe je over een rondje door het losloopgebied ongeveer een uurtje.
TIP: Wil je toch wat langer wandelen en hoeft de hond niet de hele tijd los? Start dan op de parkeerplaats met de Putterboswandeling. Deze wandeling is 9.5km en wordt gemarkeerd met wit/blauwe paaltjes. Hij voert ook langs gebieden waar de hond aan de lijn moet.

 

DE GROTE ARK

Mijn persoonlijke favoriet is het losloopgebied naast De Grote Ark. Niet zo heel bekend en daarom vaak ook een stukje rustiger dan het Putterbos.
De Grote Ark is een stuk bos/heidegebied tussen Krachtighuizen en Koudhoorn. In de zomer heb je hier spectaculaire zonsop- en ondergangen en als je vroeg genoeg bent is er een kans op een paar herten of wilde zwijnen. Op koude winterochtenden is het hele gebied wit bevroren, wat zo mogelijk nog een mooier plaatje geeft. Het gebied wordt door de Arnhemse Karweg in tweeën gedeeld: De Grote Ark (het grootste heidegebied) is alleen toegankelijk wanneer de hond is aangelijnd. Het bosgebied aan de kant van de parkeerplaats is het losloopgebied. Wil je het hele gebied rondlopen, dan ben je zeker een uur bezig. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Arnhemse Karweg, ongeveer 500 meter voorbij “ ‘t Leemen Huusje”.

 

KLEINERE GEBIEDEN

Naast de twee grotere gebieden zijn er diverse kleinere gebieden te vinden waar de hond los mag. In Krachtighuizen zijn dat het gebied tussen de Oude Prinsenweg/Oude Garderenseweg en de Kolthoornseweg en de Batosweg. Beide gebieden zijn met een klein halfuurtje te bewandelen.

LET OP
Voor alle bovenstaande gebieden geldt dat de hond goed onder appél moet staan. Het is honden niet toegestaan om wild op te jagen.


Wil je meer informatie over leuke wandelroutes, mét of zonder hond? Kom gerust eens langs bij VVV Putten!