Op de step met Green Valley Electric Fun; Fun gegarandeerd!

Net even buiten Putten, in Speuld, runt Peter van den Brink zijn bedrijf “Green Valley Electric Fun”. Voor een unieke ervaring op de Veluwe huur je hier je elektrische E-Fatbike of E-Fatmax. Een stoere bike of step met brede terreinbanden. Hier kun je het ruige terrein van de Veluwe perfect mee verkennen.

Zo’n supertoffe beleving wilden Marieke, Lia en ik zelf ook wel eens meemaken. Op maandagochtend werden wij dan ook gastvrij ontvangen om te komen FatMaxen.

Met veel enthousiasme kregen wij van Peter een duidelijke uitleg over de elektrische E-FatBike en de E-FatMax. Nu werd het tijd voor actie! Daar gingen we… op de step!

Met de instructies van Peter vers in ons geheugen begonnen we voorzichtig aan de eerste kilometers. “Duim op het gas en 2 vingers op de rem….duim op het gas en…”

Peter kent het bosgebied als zijn broekzak, alle kleine paadjes en bijzondere plekjes weet hij te vinden. Het liefst gaat Peter altijd mee het bos in, als begeleider. Als het hem niet lukt om mee te gaan krijg je een route naar wens mee en navigeer je gemakkelijk door middel van gps.

We komen na een aantal kilometers aan bij het Solse Gat, de legende gaat dat daar eens een machtig klooster stond waar de monniken zich niet naar behoren gedroegen. Als je goed om je heen kijkt zie je de monniken er nog staan… We mochten zelfs even met ze op de foto.

We vervolgden de route richting Putten, op weg naar de Bostoren. De route kwam ook langs het kunstwerk ‘Medusa” het bekende figuur uit de Griekse Mythologie. Dit kunstwerk en het kunstwerk van de monniken zijn ontstaan door storm gesneuvelde bomen gemaakt door Theo Borger, André van Beek en Jan Mastenbroek.

Tijd voor het ruigere werk; de paden worden steeds uitdagender! Maar inmiddels hebben we de step goed onder controle en sturen we heel behendig door de smalste paadjes.

De afgelopen tijd was het erg nat en dat merken we ook direct. We ploeteren ons door de blubber en hoppen soms op en af de step om een boomstronk te ontwijken! Met af en toe een klein gilletje en veel gelach genieten we volop van deze toffe tour.

Aangekomen op Landgoed Schovenhorst pronkt de Bostoren met zijn 40 meter hoogte boven de boomtoppen uit. Het landgoed is ontstaan in 1848, beroemd om zijn vijf bomentuinen. Het traject vervolgt via het zwaartepunt richting Garderen, met een koffiestop bij de IJstijd zijn we alweer bijna op het eindpunt aangekomen.

Dit was zeker een unieke off road experience, of zoals Green Valley Electric Fun het zou zeggen: “Dirt doesn’t Hurt” Wil je ook zo’n avontuurlijke, groene ervaring? Neem een kijkje op de website www.electric-fun.nl en boek direct.

 

Datum Blog: 17 april 2024 (Henriëtte van den Hazel)