Shoppen & Genieten!

Putten leent zich prima voor een dagje winkelen en ontspannen.
Veel toeristen denken dat ze voor een dagje winkelen de ‘grote stad’ op moeten zoeken, maar niks is minder waar en dat laat ik jullie graag zien en lezen in deze blog.

Een dagje in het winkelcentrum van Putten hoe ziet dat er dan uit? Nou, ik begin graag met een kopje thee en wat lekkers en vandaag doe ik dat bij De Marktmeester. Je kunt hier heerlijk lunchen en dineren, maar ook bij de thee is er veel lekkers. Omdat ik aan het einde van de dag een afternoon tea op de planning heb staan neem ik nu iets uitgebreids, dan kan ik de lunch vandaag overslaan. Deze heerlijke wafel met warme kersen en slagroom was verrukkelijk!

Na deze energyboost ben ik klaar om de winkels te bezoeken. Ik heb wat dingen op m’n lijstje staan, maar ben ook van plan om eens even lekker rond te snuffelen. Kijken jullie mee? Ik begin in de Kerkstraat, waar de vrolijke zomerse etalages mij direct opvallen. De mooiste schoenen staan bij van Boeijen in de etalage en ook bij G5, Now en La Chicana zien we dat de nieuwe zomercollecties vol zitten met felle kleuren en vrolijke prints. Hier krijg je direct de zomer van in je bol! Bij La Culina koop ik een leuk cadeau voor mn vriendin die gek is op koken en bij van Hoff tuur ik even in de etalage om vast te bedenken welk mooi sieraad ik op m'n verlanglijstje wil zetten.

Bij 'Onze winkel' hebben ze zoveel leuks, dat je bijna niet weet waar je moet kijken. Ook de zelfgemaakte artikelen van 'Onze werkplaats' zijn erg tof!

Naast hele mooie modewinkels vind je in het winkelcentrum van Putten ook een groot aantal leuke plekjes voor cadeautjes, mooie dingen voor in huis, culinaire uitingen en naast de vele unieke Puttense ondernemers zijn er ook een aantal bekende ketens te vinden voor de dagelijkse boodschappen en huishoudelijke benodigdheden. Ook in de Dorpsstraat moet ik mezelf inhouden om niet de winkels leeg te kopen, wat is er toch veel leuks te vinden!

Klein Mode heeft de winkel weer prachtig aangekleed, wat een luxe! Bij de Binnenkamer is alleen de geur bij binnenkomst al verrukkelijk. En wat zie ik veel moois voor in huis. Ik loop nog snel de boekhandel in om een nieuw boek te kopen en dan moet ik opschieten, want het is tijd voor de Afternoon Tea.

Met mijn armen gevuld kom ik aan bij Fluit & Kruid. Hier ga ik vandaag samen met de VVV-collega’s genieten van de nieuwe afternoon-tea. We worden enthousiast ontvangen door Mariëtte en Rieneke en nemen plaats aan de grote tafel achter in de zaak. De tafel is mooi gedekt met nostalgische kop en schotels en wordt al snel aangevuld met een mooie theepot met verse theesoorten en een rijkelijk gevulde etagère. We genieten van versgemaakte sandwiches, scones met clotted cream en allerlei heerlijke zoetigheden. Dit is nou echt genieten!

Wanneer ik terugloop richting de auto maak ik even een klein omweggetje via de Verlengde Dorpsstraat. Bij Domburg Kaas & Noten haal ik heerlijke kaasjes, noten en ander lekkers om ‘s avonds op de bank nog eens verder van te genieten.

Hou jij ook van een dagje snuffelen in winkels en jezelf verwennen met mooie nieuwe spullen? Of wil jij ook eens genieten van zo’n heerlijk afternoon-tea? Kom dan zeker eens naar het winkelcentrum van Putten. Meer informatie: www.winkelcentrumputten.nl en www.fluitenkruidputten.nl.

Deze blog is geschreven door Suzanne van den Bor op 21 maart 2023