Wandelen over een klompenpad

Het lopen van een Klompenpad is een unieke beleving. In Putten zijn 4 Klompenpaden te vinden. Raadslid Joyce Kamphuis vertelt over haar wandeling over het Oldenallerpad.

 

Op een van de laatste echte zomerdagen van dit jaar heb ik samen met Suzanne het Oldenallerpad (8 km) gelopen. Een perfecte afstand voor ‘s avonds na het eten. Want het kan dan overdag wel 30 graden zijn, begin september wordt het toch al best vroeg weer donker

Het is aan de natuur duidelijk te zien dat we een lange warme zomer met weinig neerslag hebben gehad. Al aan het begin van de route kom je bij de Schuitenbeek en even later bij het prachtige kasteel Oldenaller uit 1655. Daar is de droogte het meest merkbaar door de lage waterstand in de vijver rondom het kasteel. Desondanks is dit stukje van de route door het kasteelbos prachtig, vanaf een van de bankjes heb je een mooi uitzicht op het kasteel. 

De rest van de route brengt ons door een afwisselend landschap wat nog heel erg fris en groen aan doet. Vooral de bloemrijke akkerranden staan er nog prachtig bij. Leuk element op deze route zijn de loopplanken over de beekjes, een goede evenwichtsproef zo tijdens de wandeling.

De route brengt ons even later naar de Schaapskooi aan de Hogesteeg. Een plek waar je met goed uitzicht even kan uitrusten van de eerste kilometers. Tijdens openingstijden kan je hier een kopje koffie of thee halen uit het automaat of naar het toilet. Dit is tevens het informatiepunt van Natuurmonumenten met informatie over historie, planten & dieren en recreatiemogelijkheden in de nabije omgeving. In de avond was het gesloten, maar gelukkig heeft Suzanne een flesje water meegebracht. 

Het laatste deel van de route brengt ons over een klein heidegebied. Nog net voor we bij de heide zijn moeten we het voetpad delen met een adder die snel beschutting zoekt tussen de begroeiing. Op de heide zijn de schapen lekker aan het grazen. En voor we het weten zijn we weer terug bij de auto. Perfect getimed, het begint al een heel klein beetje te schemeren. Het was een hele afwisselende wandeling door het mooie Putten.

Blog geschreven door: Joyce Kamphuis op 5 september 2022
Wil jij ook eens één van de Puttense Klompenpaden wandelen?
Kijk op www.klompenpaden.nl of haal de brochures bij de VVV.