Gesloten ivm huidige maatregelen

Altijd al willen zien en beleven hoe de bewoners van Putten woonden en leefden door de eeuwen heen? Breng dan een bezoek aan Historisch Museum De Tien Malen, op het fraaie Landgoed Schovenhorst.

Van steentijd tot de jaren vijftig
Het museum huisvest een grote collectie archeologische vondsten uit de oertijd zoals vuurstenen klingen, mesjes, schrappers en stenen bijlen. De geschiedenis van het dorp komt hier tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel.
Een grote verzameling ambachtelijke en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet. Hoe leefde de Putter, in een tijd zonder stromend water en elektriciteit?
Beleef het huishoudelijke werk in de ‘goot’ (keuken), het wonen op de heerd (huiskamer) en het repareren in de boerenwerkplaats. En leer daarbij ook alles over brinken, woeste gronden, maalschappen en nog veel meer. 

Openingstijden

  • Het museum is gesloten vanaf 01 november 2021 tot 15 december 2021. Van 15 december 2021 tot en met tot en met zaterdag 8 januari 2022 is het museum geopend. Tijdens openingstijden staan er door het hele museum en in de tijdelijke expositie ruimte vele mooie en bijzondere kerstgroepen opgesteld. Het thema dit jaar is ‘Ze kwamen van verre’.

Prijzen

  • Volwassenen€ 3,50
  • Kinderen€ 1,50 tot 4 jaar: gratis 4 t/m 11 jaar : € 1,50
  • MJK (Museumjaarkaart)€ 0,00

Kenmerken

Huisdieren

  • Huisdieren: Huisdieren niet toegestaan

Voorzieningen gehandicapten

  • Toelichting toegankelijkheid: Plateaulift waarop een invalidewagen kan staan naar de eerste etage. Invalidenparkeerplaats vlakbij de ingang.

Neem alvast een kijkje

Locatie