Museum De Tien Malen

Altijd al willen zien en beleven hoe de bewoners van Putten woonden en leefden door de eeuwen heen? Breng dan een bezoek aan Historisch Museum De Tien Malen, op het fraaie Landgoed Schovenhorst. Met een tijdelijke expositie die aandacht schenkt aan "Putten na de wederopbouwperiode 1945-1950".

Van steentijd tot de jaren vijftig.
Het museum huisvest een grote collectie archeologische vondsten uit de oertijd zoals vuurstenen klingen, mesjes, schrappers en stenen bijlen. De geschiedenis van het dorp komt hier tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel.
Een grote verzameling ambachtelijke en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet. Hoe leefde de Putter, in een tijd zonder stromend water en elektriciteit?
Beleef het huishoudelijke werk in de ‘goot’ (keuken), het wonen op de heerd (huiskamer) en het repareren in de boerenwerkplaats. En leer daarbij ook alles over brinken, woeste gronden, maalschappen en nog veel meer. 

Praktische informatie

Prijs
Prijs vanaf 3.50
Jeugd prijs vanaf 1.50
MJK (Museumjaarkaart) 0.00
toegang leden 0.00
Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
Toelichting toegankelijkheid Plateaulift waarop een invalidewagen kan staan naar de eerste etage. Invalidenparkeerplaats vlakbij de ingang.
Vervoer
Eigen parkeerterrein Ja
Parkeren bij accommodatie Ja
Huisdieren
Huisdieren Huisdieren niet toegestaan
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Productverkoop/museumshop Ja
Type museum stads- en streekhistorie
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

Vanaf Zaterdag 1 augustus 2020 tot en met Zaterdag 31 oktober 2020

Dag Van Tot
Woensdag 13:30 16:30
Zaterdag 13:30 16:30

* Museum de Tien Malen is tot 1 augustus gesloten i.v.m. Corona-virus.