Wandeltocht voor Duchenne

Dit jaar wordt voor de 8e keer een wandeltocht voor Duchenne georganiseerd met Café De Oude Deel als start-finish locatie. Deze editie is er weer keuze uit 4 verschillende afstanden, 5km, 15km, 25km en 40km. Afhankelijk van de gekozen afstand krijgen de wandelaars consumpties aangeboden zoals fruit, koffie, soep en een uitsmijter. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren zodat het volledige inschrijfgeld ten goede komt aan stichting Duchenne.

Met het geld wordt onderzoek naar Duchenne spierdystrofie gesteund. Dit is een erfelijke en progressieve spierziekte. In Putten en Ermelo lijdt een aantal kinderen hieraan. De lokale betrokkenheid bij deze jonge slachtoffers, brengt elk jaar weer meer mensen uit deze gemeentes op de been. Maar de tocht mag inmiddels ook steeds meer bezoekers uit de rest van Nederland begroeten. Er is dit jaar voor het eerst een uitgebreid kinderprogramma. Kinderen kunnen deelnemen aan de vijf kilometer, onder begeleiding van ouders en vrijwilligers. Onderweg is er iets lekkers voor hen en aan de finish ontvangen ze een herinnering. Achter de Oude Deel zullen springskussens worden neergezet, dus is er ook nog volop vertier. 

 

Deelnemers kunnen op verschillende momenten van start: de 40 km mag al om 08.00uur op weg, de 5 km vertrekt uiterlijk om 14.00 uur. De routes zijn weer vernieuwd en voeren wederom langs de allermooiste plekken van Putten, via onze fraaie bossen, klompenpaden en prachtige landgoederen. De tocht zal dit jaar voornamelijk langs de noord- en oostzijde van Putten lopen en gedeeltelijk door het dorp gaan. Doe mee! Dan ziet u Putten op zijn mooist, bent u sportief bezig en draagt ook nog eens bij aan het goede doel.  

Praktische informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Zaterdag 15 juni 2019 Vanaf 08:00 tot en met 23:30

Stationsstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
3881 AC, Putten