De VVV fietst met je mee!

Door de bossen, uitgestrekte buitengebieden en langs het water; met de fiets kom je op vele mooie, bijzondere plekjes.  De fietsknooppunten helpen je bij het uitstippelen van de route om zo de markante plekken te ontdekken. 

Fietsroutes in omgeving Putten

Putten is een plaats met een rijke geschiedenis, dat zie je overal in het dorp en in de nabije omgeving. Je komt veel boerderijen en monumenten tegen. Veel boerderijen zijn ook open voor bezoek in bijvoorbeeld de streekwinkel of voor een workshop. Daarnaast is in Putten het Zwaartepunt van Nederland te vinden, waarvan in 1984 is berekend dat deze in Putten ligt. Naast de bezienswaardigheden zijn er in de omgeving van Putten veel bossen, polders en prachtige natuurgebieden te vinden. Als je langs water wilt fietsen kan dat bij het Nuldernauw. 


Zand en heideroute (31,5 km)


Deze route brengt je over de prachtige Veluwe, unieke landgoederen en over een van de oudste wegen van de Veluwe. Ook kom je langs de kleinste stad van Nederland; Staverden. Graaf Reinald van Gelre liet rond 1290 een stenen huis bouwen en verleende het meteen stadsrechten, maar de nederzetting werd nooit meer dan een landgoed met wat boerderijen. Een ander bijzonder gebied waar u langs komt is het Beekhuizerzand. Een stuifzandgebied ter grootte van ongeveer 200 hectare. De verschillende natuurgebieden laten u tijdens deze route de diversiteit van de Veluwe goed zien

Bekijk hier de details van deze route.

Gezinsroute Putten (13 km)

 

Deze korte route brengt je door een van de oudste bossen van Nederland, het Sprielder- en Speulderbos. De route komt langs allerlei leuke plekken om even van de fiets af te stappen. Beklim op Landgoed Schovenhorst de 235 treden van de Bostoren en geniet van het prachtige uitzicht over de Veluwe. Ook kun je hier met kinderen eindeloos spelen in het Speelbos. Tussen Putten, Garderen en Drie ligt het Solse gat, een grote kuil tussen de heuvels met een eigen legende. Wanneer je door fietst kom je langs de schaapskooi en bezoekerscentrum de Schapedrift. Op een kaart bij dit bezoekerscentrum staat aangegeven waar de kudde op die dag loopt.

 

Bekijk meer details hier

 

Waterrijke gemalenroute (43,6km)


Wil je een fietsroute welke door Putten gaat, maar waarbij je ook een stuk langs het water fietst, dan is deze route de beste keuze. Onderweg komt u langs het laatst gerestaureerde, nog originele, stoomgemaal van Nederland. Een groep gepassioneerde vrijwilligers is van maart tot november iedere woensdag aanwezig van 9.00 tot 12.00 uur om te werken aan onderhoud van het gemaal en u te voorzien van informatie. Verderop in de fietstocht gaat u met de fietspond over het water en kunt u de ronde verder vervolgen.

Bekijk meer details hier.

Zorg voor een goede fiets

Als je een lange fietsroute gaat afleggen, dan is het belangrijk om dit op een goede fiets te doen. Je wilt natuurlijk niet dat je opeens stilstaat vanwege pech. En ga je de routes met je kinderen of kleinkinderen fietsen, dan moet je ook zorgen dat zij een fiets hebben die geschikt is om lange afstanden mee te fietsen. Je kunt online eenvoudig een nieuwe fiets kopen bij Fietsenopfietsen en je hebt hem binnen twee werkdagen al in huis.