De VVV fietst met je mee!

Door de bossen, uitgestrekte buitengebieden en langs het water; met de fiets kom je op vele mooie, bijzondere plekjes.  De fietsknooppunten helpen je bij het uitstippelen van de route om zo de markante plekken te ontdekken. 

Fietsroutes in omgeving Putten

Putten is een plaats met een rijke geschiedenis, dat zie je overal in het dorp en in de nabije omgeving. Je komt veel boerderijen en monumenten tegen. Veel boerderijen zijn ook open voor bezoek in bijvoorbeeld de streekwinkel of voor een workshop. Daarnaast is in Putten het Zwaartepunt van Nederland te vinden, waarvan in 1984 is berekend dat deze in Putten ligt. Naast de bezienswaardigheden zijn er in de omgeving van Putten veel bossen, polders en prachtige natuurgebieden te vinden. Als je langs water wilt fietsen kan dat bij het Nuldernauw 

Is je oude fiets toe aan vervanging of zoek je een nieuwe fiets? Voor het afleggen van een fietsroute is een fiets met versnellingen niet een vereiste maar wel een pré. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze luxe transportfietsen.

Fietsroute Putten (11 km)

Deze korte route brengt je midden door het centrum van Putten, maar ook een stukje buiten Putten. De route begint in Bijsteren waar vandaan je naar het noordwesten fietst naar Steenenkamer. Hier sla je af naar rechts en fiets je tot het kruispunt van Kiefveldersteeg en Volenbekerweg, waar je nogmaals rechtsaf slaat. Nu fiets je net zolang door tot je onder een treinspoor door komt, waar je nogmaals rechtsaf slaat. Volg de weg tot de kruising van de Telgterweg met de Beekweg en sla rechtsaf. Als je nu de weg volgt, kom je vanzelf uit in Putten, waar je een stuk door het centrum fietst. Wanneer je in het centrum bent uitgekeken, fiets je vanaf Putten weer naar het begin van de route in Bijsteren.

Alle details over deze fietsroutes vind je hier!

Langs robuuste beukenbomen (49 km)

Deze route brengt je over de prachtige Veluwe, unieke dorpen en door het oudste bos van Nederland, welke voor een groot deel bestaat uit prachtige beukenbomen. De route begint in Driedorp en brengt je als eerste langs Gerven en Huinen naar Putten. Aan de rand van Putten sla je linksaf naar Bijsteren, maar als je ergens een terrasje wilt pakken is het aan te raden van de route af te wijken om door het centrum van Putten te fietsen. Bij Steenenkamer sla je rechtsaf om bij knooppunt 12 nogmaals rechtsaf te slaan. Je fiets nu alleen maar rechtdoor tot knooppunt 5, waar je linksaf slaat tot knooppunt 79, waar je dan weer rechtsaf slaat. Je komt nu door het plaatsje Drie, waar de beukenbomen in de omgeving te vinden zijn. Sla in Drie rechtsaf en fiets naar het zuiden, helemaal tot Voorthuizen. Voorthuizen is ook een prachtig dorp om een terrasje te pakken of bezienswaardigheden te bezichtigen. Vanuit Voorthuizen fiets je via Appel terug naar Driedorp.

Bekijk hier de volledige route in detail!

Fietsroute met meer Veluwe (42 km)

Wil je een fietsroute welke door Putten gaat, maar waarbij je ook een stuk langs het water fietst, dan is deze route de beste keuze. Je begint de route in Nijkerk en fietst naar het noordwesten tot je bij het water komt. Vervolgens fiets je langs het water tot je bij recreatiegebied Strand Horst bent aangekomen. Nu vervolg je de weg over de Buitenbrinkweg en sla je af naar de Grolserfwegje. Als je nu alsmaar rechtdoor fietst kom je uit in Ermelo, waar je een mooie route door de binnenstad hebt. Vanuit Ermelo vervolg je de weg naar Putten om vervolgens via Bijsteren naar Huinen te fietsen. In Huinen sla je af naar rechts om uiteindelijk weer in Nijkerk uit te komen.

Heb je al gekozen voor één van de bovenstaande fietsroutes, of zijn deze net niet wat je zoekt? Bij het VVV-kantoor in Putten zijn kaarten met verschillende fietsroutes te koop.

Hier kun je alle details van deze route vinden!