Dé bijzondere plekken van Putten

Uitzicht bostoren herfst

Uitzicht bostoren herfst

© VVV Putten

Landgoed Schovenhorst

Op Landgoed Schovenhorst kun je spelen in het speelbos, klimmen op de bostoren of even heerlijk bijkomen bij de Brasserie. Maar wat het Landgoed vooral bijzonder maakt zijn de 5 bomentuinen waarin je de kroonjuwelen van het Landgoed vindt. Het zijn de eeuwenoude bomen zoals de Mammoetboom, Corsicaanse Den en de Japanse Kransspar.

Meer informatie
delta schuitenbeek

delta schuitenbeek

© VVV Putten

Delta Schuitenbeek

Tussen de Jachthaven van Nulde en de Nijkerksluis, parallel aan de zeedijk, ligt natuurgebied Delta Schuitenbeek. Het natuurgebied bestaat uit verschillende aangelegde eilandjes, waar een grote diversiteit aan platen en waterleven is ontstaan. Vanuit de vogelkijkhut kun je genieten van de aanwezige watervogels.

Meer informatie
Het Zwaartepunt van Nederland

Het Zwaartepunt van Nederland

© VVV Putten

Zwaartepunt van Nederland

Frank Storbeck berekende in 1984 het zwaartepunt van Nederland. De coördinaten bleken in Putten te liggen. Op deze locatie vind je een grote steen met een grote ijzeren ring. Als je Nederland aan deze ring op zou tillen zou het volledig in evenwicht hangen. Til jij Nederland op?

 

Meer informatie
Wildobservatiearena De Witte Hoogt

Wildobservatiearena De Witte Hoogt

© Staatsbosbeheer

Wildarena ‘De Witte Hoogt’

De Veluwe staat natuurlijk bekend om de wilde dieren die er rondlopen. Tijdens een boswandeling in de schemer kun je zomaar een ree, hert of wild zwijn tegenkomen. De kans is nog groter wanneer je Wildarena ‘De Witte Hoogt’ bezoekt. De wildobservatiepost is gelegen in een rustgebied en is daarom alleen onder begeleiding van Staatsbosbeheer te bezoeken. Reserveren is noodzakelijk.

reserveer nu