Dé bijzondere plekken van Putten

Landgoed Schovenhorst

Op Landgoed Schovenhorst kun je spelen in het speelbos, klimmen op de bostoren of even heerlijk bijkomen bij de Brasserie. Maar wat het Landgoed vooral bijzonder maakt zijn de 5 bomentuinen waarin je de kroonjuwelen van het Landgoed vindt.

Meer informatie
Uitzicht bostoren herfst

Delta Schuitenbeek - De plek voor het spotten van vogels en mooie uitzichten!

Dit bijzondere natuurgebied is een ideale broed en verblijfplaats voor watervogels. Je ziet hier smienten, slobeenden, wintertalingen en de beschermde kleine zwaan. Daarnaast zijn er vaak doortrekkende steltlopersoorten en grote groepen kieviten te zien. De aangrenzende Putterpolder is een belangrijk gebied voor verschillende soorten ganzen en andere weidevogels. De Delta Schuitenbeek ligt tussen Nulde en de Nijkerkersluis en is goed te bekijken vanaf de Zeedijk.

  • delta schuitenbeek

Landgoed Kasteel De Vanenburg

Proef de authentieke sfeer van dit cultuurhistorisch erfgoed met een geschiedenis die terug gaat tot 1389. Adem de historie, natuur en kunst in met een prachtige wandeling rond het kasteel en geniet van de prachtige bomentuin. Daarna lekker bijkomen op het terras of in het restaurant en laat je daar culinair verrassen.  Wil je wat langer verblijven op dit authentieke landgoed, dan is een overnachting in een van de prachtige hotelkamers ook mogelijk. 

Meer informatie