De kinderen blij, jij blij! - 7 tips voor picknicken met kids!

Als de kinderen zich vermaken en lekker spelen dan kan jij ook genieten! Hier vind je de leukste plekken waar de kids o.a. kunnen ravotten, spelen en hutten bouwen! Vul je picknickmand met lekkere dingen en ga er een middag op uit! Fun gegarandeerd!

Roadtrip

Wil jij lekker touren over de Veluwe en onderweg genieten van een lekkere lunch? Ga op roadtrip en kies de autoroute: Hanze, Historie en Heden. Je komt met deze route o.a langs de schaapskooi, Kasteel Staverden en speelweide de Stakenberg! 

Roadtrip... Vertel mij meer!

1. Speelbos op Landgoed Schovenhorst

Hutten bouwen, spelen op de natuurlijke speeltoestellen en de oudste bomen ontdekken! Dit kan allemaal op landgoed Schovenhorst. In de ommuurde tuin vind je ook nog o.a. schommels en glijbanen! En maak gebruik van de take away van Brasserie Schovenhorst! Hier kun je je de hele middag goed vermaken! 

2. Putterbos

Aan de Prins Hendrikweg is een lekker groot grasveld waar je kunt voetballen, badmintonnen en nog veel meer! Neem zelf je speelgoed, een kleedje en een goed gevulde picknickmand mee en geniet! Wil je meer? Je kunt daar ook de Putterboswandeling starten van ongeveer 9 km! 

3. Schaapskooi Ermelo

Op een groot scherm kun je de lammetjes in de stal bekijken en natuurlijk de schapen en lammetjes aaien die al buiten lopen! Bij de schaapskooi is een leuke speeltuin en je kunt er gebruik maken van take-away! Neem je vlieger en een kleedje mee en zoek een plekje midden op de heide!

4. Strand Nulde

Bij Strand Nulde is er genoeg plek om je kleedje neer te leggen en lekker te picknicken! Je kunt er ook kliederen bij de waterspeelbaan, een zandkasteel bouwen of je lekker uitleven op de speeltoestellen!

5. Park de Groene Scheg

Eendjes voeren, bij de schaapjes en geitjes kijken en naar hartenlust spelen! Park de Groene Scheg is een heerlijke plek om met (kleine) kinderen naar toe te gaan. Neem je ook je bal mee? In het park is een basketbalveld, voetbalkooi en een pingpong tafel. 

6. Indianenbos Ermelo

Het Indianenbos is de plek om lekker te spelen en ravotten.Roetsjen van de kabelbaan, balanceren over de houten brug, een modderbad maken en klimmen in de dikste bomen. Tussendoor kun je even bijkomen om wat te eten en te drinken aan één van de vele picknicktafels.

7. Speelweide de Stakenberg

Bij deze grote speelweide aan de rand van Nunspeet roetsj je van de kabelbaan, kun je eindeloos schommelen en lekker voetballen zelfs met voetbaldoelen. Beklim jij ook de uitkijktoren? Eenmaal boven in de toren heb je een prachtig uitzicht. Je kunt er bij mooi weer heerlijk op je kleedje in de zon zitten maar er zijn ook genoeg schaduwplekken!