Fietsen

Voel de wind door je haren

Fietsen

Op de fiets Putten ontdekken? - Laat die trappers maar draaien

Putten is een hele goede plek om je fietstocht over de Veluwe te beginnen. Al fietsend kom je door een uitgestrekt poldergebied of juist het afwisselende bos. Je komt langs gezellige dorpjes en ontdekt bijzondere en unieke plekjes. Bekijk hieronder onze tips en leuke routes! 

 

Fietsers op de heide

Fietsers op de heide

© Visit Veluwe
kinderen op klimnet

kinderen op klimnet

© VVV Putten

Gezinsroute Bos tot Kudde (13 km)

Een leuke route voor het hele gezin met veel leuke plekjes om even af te stappen. Je komt onder andere langs Landgoed schovenhorst, Het Solse gat en schaapskooi- en bezoekerscentrum Schapedrift. De route gaat via het fietsknooppuntennetwerk en kost €1,95. 

De Trap, Proef en Beleefroute is weer te fietsen - Deze route is niet zomaar een fietsroute, maar een originele belevenis!

Tijdens deze mooie fietsroute van 37km fiets je door de prachtige omgeving van Putten en krijg je op vier locaties een wat lekkers te eten en te drinken. Naast een lekker verzadigd gevoel eindig je de route ook met vele mooie herinneringen. Op de verschillende locaties is er naast het genieten van iets lekkers ook mogelijkheid om de plek te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld de bostoren op Landgoed Schovenhorst beklimmen, de Geiten bij Geitenboerderij de Vrolijke Geit ontmoeten of het museum bezoeken bij de Mariahoeve.

De route kan gefietst worden van tot en met september en kost € 29,95 p.p. Red je het niet om de 4 bedrijven op 1 dag te bezoeken, omdat je wat meer tijd hebt doorgebracht bij de eerste locaties? Doordat er gewerkt wordt met een stempelkaart kan je de route ook over meerdere dagen verdelen.
 De route gaat o.a. langs Landgoed Schovenhorst en Geitenboerderij & Landwinkel ‘De Vrolijke Geit’. Onderweg worden er tips gegeven voor leuke ‘afstappers’. Ook bij Pluktuin ’t Platteland en Museumboerderij de Mariahoeve kunt u genieten van iets lekkers. De route is te koop bij VVV Putten en de deelnemende locaties.

Een middagje weg? - Met deze routes fiets je ongeveer 1,5 uur!

Als je ongeveer 1,5 tot 2 uur wil gaan fietsen dan zijn deze routes hieronder heel geschikt. Stop je tussendoor nog even voor een drankje? Dan ben je een heerlijk middagje uit! Tijdens het fietsen volg je de nummers van het fietsknooppuntennetwerk. De route is door onszelf gemaakt! Zo weten we zeker dat je langs de mooiste plekjes komt. Je koopt de routes voor €1,95 per stuk. 

Koe in de wei

Koe in de wei

© VVV Putten
Bos voorjaar

Bos voorjaar

© VVV Putten

Bos en Landerijenroute (24km)

Deze route gaat door het Speulder- en Sprielderbos, langs heidegebied de Grote Ark, langs de schaapskooi in Boeschoten (picknicklocatie) en vervolgens fiets je tussen de weilanden terug richting het centrum van Putten. De route gaat via het fietsknooppuntennetwerk en kost €1,95.

Het Zwaartepunt van Nederland

Het Zwaartepunt van Nederland

© VVV Putten
Fietsers in een herfstbos

Fietsers in een herfstbos

© Henriette Houtsma

De Bosfietsroute (52km)

Deze route is gemaakt door het Puttens Historisch genootschap en leidt door het Putter- Sprielder- en Speulderbos. Je komt o.a. langs het zwaartepunt van Nederland en het Onderduikershol in Drie. Het betreft een beschreven route en bevat veel achtergrondinformatie. De route is niet bewegwijzerd. De route is af te korten tot 40 km. Hij kost €2,50