Een dagje “Trap, Proef en Beleef” in Putten

Dit is toch met stip dé lekkerste fietsroute van Putten! Afstappen op bijzondere plekjes in Putten en dan ook nog genieten van lekkere hapjes en drankjes onderweg.

Op een prachtige zonnige zaterdag in juni stapte ik met Linda, Marie Louise, Janet en Natasja op de fiets om deze route te gaan “beleven”.

We verzamelden om 10.00 uur bij Ligtrink Tweewielers. Daar stonden 5 gereserveerde elektrische fietsen voor ons klaar. Na een korte uitleg en een klein testrondje mochten we “los”!

Op naar de VVV, daar start de route van 37 kilometer. Na het fotomomentje gingen we dan nu echt op pad. De eerste locatie waar we afstapten was bij Pluktuin Het Platteland, met een lekkere kop koffie en een stuk taart namen we plaats in de theetuin. Omgeven door retro en brocante was het een heerlijk plekje om even te ontspannen en veel bij te kletsen. Om te plukken was het nog iets te vroeg in het seizoen dus een goede reden om daar nog eens voor terug te komen.

Door naar de volgende locatie; Hier hoefden we niet zo ver voor te trappen, Museumboerderij de Mariahoeve ligt op een paar honderd meter vanaf de Pluktuin.

Andreas en Marianne, beheerders van de Mariahoeve, heetten ons van harte welkom en gaven een korte uitleg over ons bezoek. Tijdens de audiotour door het museum leek de tijd wel stil te hebben gestaan.

De weckflessen staan er nog altijd gevuld in de kelder en de lange onderbroeken lagen netjes versteld en gestreken in de linnenkast. Alsof de oude bewoners zo weer binnen konden lopen.

Na een lekkere lunch op het terras was het tijd om door te gaan naar de 3e locatie.

 

Geitenboerderij De Vrolijke Geit doet zijn naam zeker eer aan; de geiten mekkerden er “vrolijk“ op los terwijl we door de stallen liepen!

Cindy en Klaas-Jan runnen dit prachtige boerenbedrijf met veel passie en liefde voor de dieren.

In de landwinkel met veel streekproducten, ook van eigen geiten uiteraard, mochten we iets uitzoeken.

Bepakt met wat lekkers was het tijd om naar de laatste stop te fietsen. Na veel in het agrarisch gebied gefietst te hebben gingen we via de fietsknooppunten het bos in richting Landgoed Schovenhorst. Aangekomen bij Brasserie Schovenhorst namen we plaats op het terras in de ommuurde tuin. Wat een bijzonder plekje! 

Onder het genot van een verfrissend drankje en een lekker warm hapje sloten we hier de gezellige dag met elkaar af.

  •  

     

Tot slot: De Trap, Proef en Beleefroute is te fietsen van juni t/m september van woensdag t/m zaterdag. Adviestijd om te starten is 10.00/10.30 uur, zodat je op alle locaties ruim de tijd kunt nemen voor een bezoek. Wil je meer weten? Loop even binnen bij de VVV of kijk op https://www.vvvputten.nl/agenda/2892275419/trap-proef-beleefroute.

Geschreven door: Henriette van den Hazel (juli 2023)