Land Rover Veluwe Tour "Op pad" met "Van Het Pad"

Op een mooie maandag gingen ik en mijn collega’s ‘op pad’ met de Land Rover van ‘Van Het Pad”.

We werden om 09:00 uur verwacht bij de Krachtighuizerweg waar we hartelijk werden ontvangen door eigenaar Kees. Het avonturiersbloed begon bij ons al aardig te kriebelen toen we de stoere Land Rovers zagen staan.  Kees gaf ons een heel heldere uitleg van de Land Rover en van de route. We kregen een bolletje-pijltjeroute mee en quizvragen en opdrachten voor onderweg. Kees had werkelijk waar overal aan gedacht want daarnaast kregen we een verrekijker mee, polaroid fototoestel en een heerlijk lunchpakket inclusief picknickkleed en outdoor koffiezetapparaat. Dit alles in vintagestijl. Koelbloedig stapte collega Marieke achter het stuur, collega Henriette ernaast als scherpe navigator en ik als razende reporter achterin. Het avontuur kon beginnen.

Uitkijktoren Kootwijkerzand

Vanaf de Krachtighuizerweg bracht de route ons dwars langs uitgestrekte weilanden, sprookjesachtige boerderijen en over prachtige onverharde wegen. Inmiddels was het tijd om even de benen te strekken en onze 1ste stop in te lassen. We namen de “ to do” tip die we van Kees hadden meegekregen ter harte, namelijk het Kootwijkerzand. Het Kootwijkerzand wordt ook wel de Sahara van de Lage Landen genoemd en is de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. Vanaf de parkeerplaats loop je zo naar de 13,5 meter hoge uitkijktoren (de zandloper). Vanaf de uitkijktoren heb je een fantastisch uitzicht over de Veluwe. Natuurlijk moesten wij als de drie onverschrokken avonturiers dit met eigen ogen aanschouwen. En het was de moeite waard. Wat een schitterend uitzicht!

On the road

We hadden nog wel veel meer tijd willen doorbrengen op het Kootwijkerzand maar de VVV moest ook weer open om 13:30 uur dus waren we tijdgebonden. En … die overheerlijke lunch, die al een tijdje te wachten lag achter in de Land Rover, moest ook nog verorberd worden. Gauw maar weer verder om zoveel mogelijk van de route mee te krijgen en de vragen en opdrachten te vervullen. Onderweg werden we weer aangenaam verrast door de prachtige omgeving en mooie zandpaden. Gelukkig verliep de route voorspoedig, dankzij de duidelijke bolletje-pijltjeroute en natuurlijk het navigatietalent van navigator Henriette en de onverschrokken rijstijl van coureur Marieke. Na enigszins de route te hebben verkort en een kleine D-tour langs het Aardhuis, kwamen we aan bij Het Uddelermeer ;een uitstekende picknickplek .

Picknick Uddelermeer

Aangekomen bij het Uddelermeer laadden we de benodigde picknick spullen uit. Wat is het Uddelermeer toch een prachtig natuurgebied. Bij dit geologisch overblijfsel uit de laatste ijstijd (pingoruïne) vonden we al gauw de perfecte picknickplek.  Na ons geïnstalleerd te hebben kon het grote genieten beginnen. Wat was dit heerlijk! De koffie pruttelde al lekker en we genoten van de overheerlijke lunch en de prachtige omgeving van het Uddelermeer. Het outdoor gevoel was hier volop aanwezig.

Met onze buikjes lekker gevuld gingen we op weg naar het eind punt::de Krachtighuizerweg.  Met pijn in het hart namen we afscheid van onze stoere Land Rover om vervolgens in onze eigen bolides te stappen op weg naar de VVV. Wat een super start van een nieuwe (werk)week,  maar bovenal was dit met stip de ultieme outdoor beleving.

Wil jij je ook buiten de gebaande paden begeven en het ultieme outdoor gevoel ervaren? Boek dan de Landrover Veluwe Tour De Land Rover Veluwe Tour | Van Het Pad | Ontdek de Veluwe.

Tips uit dit blog:https://www.uitinapeldoorn.nl/uitkijktoren-kootwijkerzand, https://www.uitinapeldoorn.nl/de-geheimen-van-het-uddelermeer, https://www.hetaardhuis.nl/.  

Dit blog is geschreven door Lia Nijkeuter 26-08-2023.