Proosten in de Pluktuin

Aan de Engersteeg in Putten is Pluktuin het Platteland gevestigd. Voor mijn werk bij VVV Putten ben ik hier al vaak geweest en elke keer verrast deze plek me weer. Zo’n mooie landelijke rustgevende plek waar de natuur letterlijk bepaalt hoe een bezoek aan deze locatie eruit ziet.

 

Veggies plukken

Je kan in de Pluktuin groente, fruit en bloemen van het seizoen plukken, genieten van wat lekkers in de coffeegarden of lekker snuffelen in de winkel tussen streekproducten en antiek & curiosa. Vandaag is dat niet waarvoor ik hiernaartoe gekomen ben. Vandaag gaan we High Winen!

Wat een feest! Samen met mijn vriendinnen zet ik de fiets bij de stalling en loop de groene tuin in. Er staat een mooie tafel voor ons gedekt en we nemen plaats in de stralende zon. Harma van ‘Harma regelt het wel’ heet ons welkom en licht toe hoe de middag eruit zal zien.

High wine 

Onder het genot van een frisse rosé en een kruidige currysoep starten we de middag. Harma vertelt ons uitgebreid over de herkomst van de wijn, waar de wijn lekker bij smaakt en waarom juist deze wijn bij dit gerecht is gekozen. Ondertussen kletsen wij honderduit en genieten we van deze mooie dag.

De high wine wordt vervolgd met een gang met wederom een zalige wijn en heerlijke groentequiches en een geitenkaas-pompoenstrudel, pluktuinsalade en smakelijke zalmhapjes. We lopen een rondje door de tuin om de boel een beetje te laten zakken. Een van mijn vriendinnen vertelt nog dat het voelt alsof ze op vakantie is in Frankrijk terwijl we hemelsbreed op nog geen 1,5 km afstand van haar huis zijn. Hoe makkelijk is dat!

Na ons rondje door de tuin nemen we weer plaats om te genieten van onze laatste gang: Een mega lekker grand dessert met verschillende gebakjes en uiteraard vers fruit uit de eigen tuin. Harma weet ons ook bij deze ronde te verrassen met heerlijke wijn en heeft niet gelogen bij de keuze van haar bedrijfsnaam. Harma regelt het inderdaad wel!


Wat een feest om deze zomerse zaterdagmiddag in de Pluktuin te hebben doorgebracht. 4 fantastische vriendinnen, heerlijk eten en drinken, gastvrije bediening en een prachtige locatie. Kortom: Dit wil jij ook! En je hebt geluk. Dat kan ook.

 


Op 2 juli, 3 september en 4 oktober organiseert Harma weer een high wine in de Pluktuin en jij kan erbij zijn. Kijk voor meer informatie op: High Wine in de Pluktuin | VVV Putten
Ben je niet zo’n wijndrinker? Harma is ook thuis in de bieren van HertBier en vind ook graag een leuke oplossing voor de alcohol-vrije drinker.

Alleen de Pluktuin bezoeken kan natuurlijk ook; van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.

 

Blog geschreven door: Suzanne v.d. Bor op 14-06-2022 
Foto's gemaakt door: Studio Authentiek