Touren op de Veluwe; "Van Kasteel tot Kudde"

Al een aantal jaar bij de VVV in het schap; Autoroute “van Kasteel tot Kudde”.
Bij slecht weer of als je iets minder mobiel bent is dit een leuke manier om de omgeving te verkennen!

Om te zorgen dat onze bezoekers een optimale beleving hebben controleren we regelmatig de routes, zodat we zeker weten dat ze nog kloppen. Dus in plaats van een ochtendje in de VVV zat ik een ochtendje in de auto.

Vanaf het VVV kantoor op het Kerkplein reed ik via Garderen richting Staverden, de kleinste stad van de Benelux. Een mooie plek om even te stoppen bij het Kasteel en een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum of genieten van een hapje en een drankje in de Brasserie. Helaas, ik ben aan het werk en stop alleen even om een glimp op te vangen van de mooie omgeving.

Ik vervolg de route en kom via Hoog Soeren bij het kleine plaatsje Assel, dit stuk van de route is mijn favoriet. Dit zijn van die plekjes waar je het gevoel hebt dat je in het buitenland beland bent, bijzonder en zo dichtbij. Even verderop stop ik bij de parkeerplaats, hiervandaan is het een kleine wandeling naar de Schaapskooi Hoog Buurlo, een leuke onderbreking om even de benen te strekken.

Na een frisse neus en even bij de schapen te hebben gekeken rijd ik via een zandweg langs een mooi heidegebied, “Wauw! Wat is de Veluwe toch mooi!”

 

Na een rit van 80 kilometer arriveer ik weer op het Kerkplein in Putten. De route is weer gecheckt en verkrijgbaar in het VVV kantoor.

Ook deze route rijden? De routebeschrijving met aanvullende informatie is te koop bij de VVV (€3,50) 

Blog geschreven door Henriette, 29-11-2023