Vakantie in Putten

Het is meivakantie, de kinderen zijn 2 weken thuis van school en ook ik heb een paar dagen lekker vrij. Er zijn geen reis- en vakantieplannen gemaakt dus we blijven dicht bij huis, maar wat is er allemaal te doen in Putten? Tja…  als je als moeder bij de VVV werkt blijkt er altijd wel iets te doen in Putten!

Er op uit!
Dus op vrijdagochtend ga ik op pad met de jongste telg. Bestemming? Het bos! Natuurlijk hoor ik eerst wat tegen gesputter, “wandelen is toch niks aan mama…?” Toch weet ik haar te overtuigen en trekt ze gauw haar jas aan. 

Waar gaan we dan heen? Naar Landgoed Schovenhorst!

Zodra we op het Landgoed aankomen beleef en voel je direct de natuur, je hoort de vogeltjes fluiten en alles is eind april al lekker in bloei en kleurt fris groen.

Het Arboretum

We beginnen op het Landgoed met een stukje te wandelen in het Arboretum, dit is één van de 5 bomentuinen op het Landgoed. Ik vertel mijn dochter waarom het landgoed zo bijzonder is; De oprichter Mr. J. H. Schober heeft lang geleden (1848) zaadjes van planten en bomen uit de hele wereld hier laten komen om te kijken of deze ook hier in Putten zouden groeien. Inmiddels staan er al bomen die eeuwenoud zijn. “Zo oud?” Dit maakt zelfs indruk op een 9 jarige…

We zien een bijzonder bankje, deze zie je op meerdere plekken, gelegenheid genoeg om lekker te zitten en te genieten van de omgeving.

Hutten bouwen en ravotten
Als we verder lopen op het Landgoed zien we al gauw een hek:  “Speelbos” staat er op. Maar hoe leuk is dat, hier kun je naar hartenlust hutten bouwen,  klimmen en klauteren. Zelfs als het minder goed weer is kun je droog zitten in één van overdekte hutjes. Dus na een stukje (verplicht ) wandelen is dit voor kinderen een ontzettend leuk plekje om even te ravotten. Moe en voldaan van het spelen lopen we nog een stukje door…

Als we teruggaan lopen we nog even langs de Bostoren, een klim van 235 treden, 40 meter hoog. Deze houden we nog even tegoed, maar ik beloof mijn dochter dat we hier binnenkort het spectaculaire uitzicht vanaf de top gaan bekijken.

Wil je ook lekker wandelen en spelen op het Landgoed, kijk dan even op de website: www.schovenhorst.nl

Blog geschreven door: Henriëtte van den Hazel  op 29-04-2022