Groepsarrangement 'Dagje Historisch Putten'

Een groepsactiviteit met verschillende arrangementen.

Tijdens een dagje 'Puttens Historisch' gaan we met u in het bomendorp op de vluwe terug in de tijd. We verplaatsen ons op een kleine boerderij in de vorige eeuw en staan uitvoerig stil bij de gebeurtenissen in oktober 44. Een zinvolle en leerzame dag in een ontspannen sfeer.

De Mariahoeve:
Allereerst zult u zich op de Mariahoeve verbazen over de leefwijze van de zussen Geertje, Steventje en Maria.
Hoe de zusters leefden zonder moderne middelen in de hedendaagse tijd tot 2003! Alles is er nog zoals Maria het heeft achtergelaten. De meubels staan nog op hun plaats, kleding en linnengoed liggen in de kasten en in de kelder staan nog de gevulde weckflessen. Samen met de gids kunt u zich een beeld vormen van hoe een boerenfamilie in de vorige eeuw leefde en werkte.

Bij de razzia werden 660 mannen vanuit het dorp weggevoerd. Waarom? Hoe vond de razzia plaats? Waar kwamen ze terecht? Hoe kon het, dat 552 van hen het niet overleefd hebben? Allemaal vragen waarop de Puttense historicus en oud-voorzitter van de Stichting Oktober '44' Evert de Graaf in zijn lezing antwoord zal geven. Samen met hem bezoekt u het monument en het gedachteniscentrum. Belangrijk voor een ieder die het verleden wil kennen en niet wilt vergeten.

Arrangementen:

Arrangement 1: € 8,00 p.p.
10.30-11.00 Ontvangst op de Mariahoeve met lx koffie/thee met een klein appeltaartje (Appelini)
11.00-11.15 Welkomstverhaal Mariahoeve
11.15-12.30 Rondleiding Mariahoeve onder leiding van een gids.

Arrangement 2: € 20.00 p.p.
Als arrangement 1, aangevuld met:
12.30-13.30 Lunch bestaande uit: Soep, wit/bruin brood, krentenbrood, kroket, vleeswaren, kaas, zoet beleg, melk, karnemelk en jus d'orange.

Arrangement 3 : € 27,50 p.p.
Als arrangement 2, aangevuld met:
14.00-16.00 Middagprogramma "Razzia 1944". Rondleiding/lezing door de Puttense historicus Evert de Graaf in de kerk of op de Mariahoeve , daarna een bezoek aan het gedachteniscentrum en het monument.

Arrangement 4: € 30,50 p.p.
Als arrangement 3, aangevuld met:
16.15-17.00 Afsluitend 1 drankje (bier/wijn/fris) met een bittergarnituur.
*** Dit zijn onze basisarrangementen. Andere opties qua gebak/lunch etc. zijn altijd bespreekbaar. Vraag naar onze mogelijkheden.

Kiefveldersteeg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3882 RG, Putten