Wandelen

De paden op, de lanen in...

In Putten en omgeving zijn veel wandelroutes uitgezet. Loop bijvoorbeeld één van de mooie bosroutes of laat je verrassen door het landschap tijdens het wandelen van één van de klompenpaden. 

Combineer je het wandelen graag met iets educatiefs? Leer Putten kennen tijdens de Historische Dorpswandeling!

Bij VVV Putten kun je een overzichtskaart van de uitgezette wandelroutes kopen. Ook zijn o.a. de klompenpaden en de Historische Dorpswandeling in losse brochures te verkrijgen.
 

Norderpad

Norderpad

© VVV Putten

Klompenpaden

Mooie wandelroutes over boerenland, landgoederen en langs plekjes waar je normaal niet zo snel zou komen. Geniet tijdens het lopen van een klompenpad van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur.
In Putten zijn 4 klompenpaden uitgezet: Het Oldenallerpad (8km), Het Norderpad (12km), het Huinerpad (15km) en het Hoeverveldpad (15km). Download de routes via de Klompenpaden-app of haal de brochures bij VVV Putten.

De Veluwe is prachtig - Loop één van de uitgezette wandelroutes

In Putten en de omliggende omgeving zijn diverse wandelroutes uitgezet. Prachtige routes door de bossen, over de heide en langs de zandverstuivingen. De wandelingen variëren in afstand van ongeveer 3 tot 18 km. De gemarkeerde routes zijn te vinden op overzichtskaarten die te koop zijn bij VVV Putten. 

Eén van de uitgezette routes die je op de kaart terug kunt vinden is de Putterboswandeling (6km). Deze route brengt je door het Putterbos dat qua kleuren prachtig mee verandert met de seizoenen. Tijdens het lopen van deze route, die met rode paaltjes gemarkeerd is, kom je o.a. langs een aantal grafheuvels. De Putterboswandeling start op de Parkeerplaats Putterbos aan de Prins Hendrikweg.