Scooter rijden op de Veluwe!

Vorige week hebben wij (ik, mijn zus en onze ouders) een scooter gehuurd. Vorig jaar hebben we dit ook gedaan en dat was heel erg leuk!
Als je de scooter gaat ophalen kan je een routekaartje meekrijgen, maar wij wisten precies waar we heen wilden!

Omdat we nog een jonge hond hebben en die niet zo lang alleen willen laten, gingen we twee verschillende rondjes rijden en tussen de middag thuis eten. In de ochtend zijn we eerst naar strand Nulde gereden en over het lange fietspad helemaal naar Harderwijk. We zijn toen over de boulevard gereden. Het was wel druk met alle mensen die daar liepen, maar ook heel mooi om naar het water en alle boten te kijken.

Na Harderwijk zijn we naar Hierden gereden. Daar moesten we even kijken hoe we terug wilden rijden, wij wilden graag door het bos. Onderweg terug naar Putten zijn we even gestopt in Leuvenum en hebben we wat gedronken bij De Zwarte Boer. Als je lang achter op de scooter zit krijg je namelijk wel een beetje last van je benen.

Nadat we thuis hadden gegeten, zijn we weer op de scooter naar Voorthuizen gereden. Niet over de gewone weg, maar via allerlei kleine binnendoor weggetjes. Je komt dan door Huinen en Veenhuizerveld, waar je langs allemaal mooie boerderijen rijdt en het is een hele mooie omgeving.

Vanuit Voorthuizen zijn we naar Garderen gereden, daar hebben we weer wat gedronken op het terras bij de Bourgondiër. Na een lange dag op de scooter wilden we eigenlijk wel weer graag naar huis, maar toen we vanuit Garderen terug reden zijn we toch een beetje verdwaald. Gelukkig konden we al snel de weg weer vinden en waren we nog net op tijd om de scooter in te leveren!

En volgend jaar gaan we weer, alleen dan gaan we weer andere plaatsen op de Veluwe bezoeken!

Blog geschreven door: Emily Grift (11 jaar) op 29 juli.

Wil je ook touren over de Veluwe? Een scooter kun je huren bij Forza Scooterverhuur in Putten.
Liever een ander verrassend vervoersmiddel? Bij De Blokhut kun je o.a. een step, lopifit, e-chopper of buggy huren.
Toch de voorkeur voor de traditionele fiets? Die huur je bij Ligtrink 2wielers of BCE Bikes.