Solse gat route - Fiets door het bos met de dansende bomen en ontdek de buurgemeenten

Deze route voert je langs prachtige plekken in Putten en omgeving. Zo fiest je langs het mystieke Solse Gat, door het bos met de "dansende" bomen en even later kom je langs langoed Schovenhorst en landgoed Groevenbeek. Ook fiets je door de buurgemeenten Ermelo en Garderen. Onderweg zijn er diverse mogelijkheden voor het bezoeken van horecagelenheden en leuke uitstapjes. Bekijk de tips hieronder. 

De route

Start: Fontanusplein
Lengte: 48km

Knooppunten: 

14 – 20 – 48 – 56 – 97
82 – 47 – 60 – 59 – 13
58 – 57 – 91 – 50 – 56
52 – 68 – 19 – 60 – 18
12 – 35 – 91 – 92 – 30
17 – 14 

Tips voor onderweg - Leuke plekken om even uit te rusten!

Tijdens de route kom je langs een aantal plekken waarvan het zeker de moeite waard is om even van je fiets af te stappen. Je kunt er genieten van iets lekkers of je laten verwonderen. Bekijk hieronder de 6 tips!

1. Het Solse Gat

Ken jij de legende van het Solse gat? Het verhaal gaat dat er ooit een machtig, maar boos klooster stond wat is verzonken in de grond. Sinds die tijd komt er om middernacht uit de diepte van het Solse gat een vreemd geluid. Maar zodra de zon schijnt, is het alsof er niets is voorgevallen. 

Solse Gat

2. Boshuis drie

Bij Boshuis Drie kun je genieten van heerlijke koffie met de welbekende appeltaart. Door de heerlijke grote stukken is deze apeltaart bij vele erg gewild en bekend. Ook kun je er lekker lunchen op het terras. 

3. Garderen

Tijdens deze route fietst je door buurgemeente Garderen. Een klein dorp met winkels om in de eerste levensbehoefte te voorzien. Je kunt er op een aantal terrassen genieten van een hapje en drankje en op bepaalde plekken de accu van je fiets opladen. 

4. Landgoed Schovenhorst

Het mooiste geheim van Putten. In de buurt bij knooppunt 52 ligt Landgoed Schovenhorst. Op het landgoed vind je vijf bomentuinen, de 40 meter hoge bostoren en een speelbos. Ook kun je er genieten van een hapje en drankje bij Brasserie Schovenhorst. Een leuke tussenstop! 

Landgoed Schovenhorst
schovenhorst bankje De bostoren op Landgoed Schovenhorst Brasserie Schovenhorst

6. Ermelo

Tussen knooppunt 91 en 91 fiets je het dorp Ermelo in. Een gezellig dorp met leuke winkels. Van bakker tot kledingwinkel. Veel is er in het centrum te vinden. 

 

Ben je klaar met deze route, maar nog niet uitgefietst? Bij VVV Putten zijn er diverse fietsroutes en fietskaarten te verkrijgen.